7 vinkkiä ammattimaisiin käyntikortteihin

7 vinkkiä ammattimaisiin käyntikortteihin teksti käyntikortissa

Teknologian ja digitaalisen maailman kehityksen myötä yritykset siirtävät markkinointiaan yhä enemmän digitaalisilla alustoilla. Yrityksen kotisivut, sosiaalisen media ja muu internetmarkkinointi on tärkeä osa lähes jokaisen yrityksen markkinointia nykypäivänä.

Käyntikorteilla on kuitenkin edelleen yksi ratkaiseva kilpailuetu, josta kannattaa pitää kiinni: ’inhimillinen kosketus’.

Käyntikortit ovat hyödyllisiä monissa eri tilanteissa. Ne ovat avainasemassa liiketapaamisissa, konferensseissa, messuilla ja erilaisissa tapahtumissa, joissa voit verkostoitua. Voisi jopa sanoa, että käyntikortit ovat välttämättömiä.

Käyntikortti on todennäköisesti ensimmäinen kosketuspinta yritykseen ja sen tuotteisiin. Monesti jopa ennen kotisivujen, flyereiden tai esitteiden näkemistä.

Siksi käyntikortit ovat edelleen käytännöllisin tapa tuoda esille yrityksesi identiteetti tapaamisen alusta alkaen. Antamalla positiivisen ja ammattimaisen ensivaikutelman, luot yrityksellesi mahdollisuuden menestyä.

Tässä sinulle 7 yksinkertaista ja tehokasta vinkkiä, joilla saat ammattimaiset käyntikortit.

1. Yksinkertaista suunnitteluvaihetta ja säästä kallisarvoista aikaasi

Mies yrittää suunnitella käyntikortteja

Käyntikorttien suunnittelu saattaa tuntua haastavalta. Asia saattaa tuntua jopa mahdottomalta, jos et ole tottunut tekemään graafista suunnittelua tai sinulla ei ole tarvittavia työkaluja aineiston suunnittelemiseen.

Ja mikä on ehkä tärkeintä, se vie paljon kallisarvoista aikaasi. Eikä aikaa tunnu olevan koskaan riittävästi..

Käyntikorttiaineiston suunnittelussa tulee ottaa huomioon monta eri asiaa:

  • Värit
  • Logon ja kuvien asettelu
  • Muut graafiset elementit
  • Tekstien sijoittelu
  • Sopivan fontin ja sen koon valinta

Se voi vaikuttaa aluksi yksinkertaiselta, mutta sisältää useita aikaa vieviä työvaiheita.

Mutta tähän on olemassa yksinkertainen ratkaisu:

Käyttämällä suunnitteluohjelmaamme, helpotat käyntikorttien suunnittelua huomattavasti. Voit käyttää graafikkomme tekemiä valmiita mallipohjia ilmaiseksi.

Katso lisätietoa palvelustamme: Käyntikortit netistä kotiovellesi >>

Verkkokaupassamme on useita kymmeniä eri malleja, joista voit valita mieleisesi.

Voit helposti…

  • vaihtaa taustakuvien värit
  • lisätä kuvia ja yrityksesi logon
  • muokata tekstit ja niiden asettelun
  • vaihtaa fontin koon jne..

Alla muutama esimerkki malleista, joita voit käyttää. Klikkaa vain haluamaasi mallia ja se aukeaa suunnitteluohjelmassa:

Valmiissa mallipohjissa on yksi hieno asia. Voit muokata niitä haluamallasi tavalla ja luoda yksilölliset käyntikortit vaivattomasti ja nopeasti.

Sinäkin varmasti haluat tyylikkäät käyntikortit, joita voit jakaa luottamuksella eteenpäin.

2. Valitse käyntikortteihin tulevat tiedot tarkasti

Käyntikortissa olevat yhteystiedot ja tekstit ovat sen tärkein osa.

Tämä tuntuu itsestäänselvältä, mutta totuus on, että monelta unohtuu tämä perusasia.

Monet keskittyvät niin paljon käyntikortin taustakuvaan, logoon tai johonkin muuhun asiaan, että he unohtavat miettiä mitä tietoja käyntikorttiin kannattaa laittaa.

Riippumatta siitä, kuinka monta tuntia suunnittelit käyntikorttia tai kuinka paljon maksoit graafiselle suunnittelijalle sen suunnittelusta, jos käyntikorteissa ei ole tarvittavia tietoja, niistä tulee hyödyttömiä.

Alla lista tarvittavista tiedoista:

Yrityksen logo ja iskulause

Yrityksesi logo ja mahdollinen iskulause saattaa vaikuttaa käyntikorttisi ulkoasuun ratkaisevasti. Esimerkiksi leveä logo voi tarvita koko käyntikortin leveyden, jolloin kaikki tekstit ja graafiset elementit tulee laittaa käyntikortin alareunaan. Toisaalta pystysuunnassa oleva logo toimii yleensä parhaiten aineiston reunassa, jolloin tekstit tulle laittaa päällekkäin toiseen reunaan.

On tärkeää valita käyntikortin graafisiin elementteihin värit jotka sopivat yhteen logon kanssa. Voit käyttää samoja värejä, jos graafiset elementit ovat pieniä. Taustassa ja suurissa elementeissä on yleensä hyvä käyttää väriä, joka korostaa yrityksesi logoa.

Tavoitteena on, että kun henkilö näkee käyntikorttisi, hän näkee heti ensisilmäyksellä yrityksesi logon ja mahdollisen iskulauseen.

Etunimi sekä titteli

Tämä tieto on ilmeinen, eikö niin?

Jotkut kuitenkin laittavat käyntikorttiin vain etunimen alkukirjaimen.

Etunimen laittaminen kokonaisuudessaan on tärkeää. Muuten etunimi jää muistin varaan. Käyntikortin vastaanottajan pitää pystyä tarkistamaan nimi käyntikortista ennen tapaamista tai puhelua. Sillä vältetään noloja tilanteita, jos nimi on unohtunut.

Titteli osoittaa mikä rooli sinulla on yrityksessä. Tässä tapauksessa sinun täytyy olla täsmällinen. Jos olet putkimies, laita titteliksi putkimies. Jos olet sisätilojen suunnittelija sekä insinööri, laita molemmat tittelit käyntikorttiin.

Usein yrityksen nimi ja titteli eivät vielä kerro riittävästi henkilöstä ja voivat hämmentää asiakkaita. Korttisi tulisi määritellä selvästi rooli, joka sinulla on edustamassasi yrityksessä.

Tästä syystä voi olla hyvä välttää lyhenteitä tai englanninkielisiä titteleitä, kuten CEO. CEO:n suomenkielinen vastine, toimitusjohtaja, on varmasti monelle tutumpi käsite.

Kielitoimistonohjepankki.fi-sivuston mukaan tittelit kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella ja erotetaan pilkulla.

Esimerkki: insinööri, johtaja

Yhteystiedot

Ilman yhteystietoja käyntikortti menettää tarkoituksensa. Mutta mitä tietoja käyntikorttiin kannattaa laittaa?

Vastaus: Henkilön omat yhteystiedot.

Vältä laittamasta monen henkilön yhteystietoja samaan käyntikorttiin.

Miten tulisi toimia puhelinnumeron sähköpostin ja osoitteen kanssa?

Puhelinnumero tulee olla oma työnumero, ei puhelinvaihteen numero. Ihmiset haluavat henkilökohtaista palvelua. Jos soittaessa puhelu siirtyy vaihteeseen, on hyvin mahdollista, että puhelu katkeaa siihen.

Toisaalta suora puhelinnumero vahvistaa asiakassuhdetta ja luottamusta.

Jos käyntikortin omistaja ei halua että häneen otetaan suoraan yhteyttä, silloin käytössä pitäisi olla esite tai flyeri, käyntikortin sijaan.

Sama periaate pätee sähköpostiosoitteeseen.

asiakaspalvelu@yritys.fi, tai info@yritys.fi muotoiset sähköpostit, olisi hyvä korvata henkilökohtaisilla sähköposteilla, kuten matti@yritys.fi tai matti.meikalainen@yritys.fi.

Ilmaisia sähköpostiosoitteita kuten hotmail, outlook, meiliboxi ei kannata käyttää, koska ne eivät anna ammattimaista kuvaa. Jos yritykselläsi on kotisivut, voit luoda sähköpostin samalla domainilla.

Entä katuosoite? Onko se välttämätön tieto?

Tämä riippuu yrityksesi toiminnasta. Esimerkiksi parturin pitää laittaa yrityksen osoite (ja mahdollisesti kartta tai QR-koodi Google Mapsiin), jotta asiakkaat löytävät perille. Toisaalta, taksikuljettajan katuosoitteella ei yleensä ole asiakkaalle merkitystä.

Lisää siis käyntikortteihin katuosoite, jos asiakkaan pitää tietää yrityksesi sijainti. Jos osoitteella ei ole merkitystä asiakkaalle, voit jättää sen pois.

Kotisivut

Nykyaikana ammattimaiset kotisivut ovat ensiarvoisen tärkeät jokaiselle yritykselle. Kotisivut ovat nykyään edulliset tehdä, eikä yhdenkään yrityksen pitäisi olla käyttämättä niitä yrityksen markkinoinnissa.

Käyntikortti ei yksinään aina ole riittävä vakuuttamaan asiakasta yrityksesi palveluista. Kotisivut antavat mahdollisuuden kertoa lisää tuotteistasi ja palveluistasi ja vakuuttaa henkilö. Siksi niiden lisääminen käyntikorttiaineistoon on suositeltavaa.

Kotisivujen osoite on oltava lyhyt ja yksinkertainen näppäillä tietokoneella tai älypuhelimella. Pitkiä osoitteita on vaikea kirjoittaa. Yksinkertaisella ja silmiinpistävällä verkko-osoitteella on suurempi todennäköisyys houkutella asiakkaita.

Vinkki: Jos sinulla on jo kotisivut, joiden url-osoite on mielestäsi liian pitkä, voit toimia näin. Ota toinen domain, joka on lyhennys yrityksesi nimestä ja tee siihen pysyvä uudelleenohjaus kotisivuillesi.

Jos kotisivujesi osoite on vaikka parturikampaamomaijameikalainen.fi, voit ottaa toisen domainin muotoa pkmm.fi. Kun asiakas kirjoittaa selaimeen kyseisen osoitteen, hän siirtyy automaattisesti osoitteeseen parturikampaamomaijameikalainen.fi.

Sosiaalisen median profiilit

Sosiaalinen media on noussut tärkeään rooliin yrityksien markkinoinnissa. Toisaalta niiden merkitys vaihtelee eri yritysten välillä. Osalla yrityksiä ei ole käytössä yhtäkään ja toisella kaikki mahdolliset.

Sosiaalinen-media

Valitse yrityksellesi tärkeimmät sosiaalisen median alustat, jotka lisäät käyntikortteihin. Ei ole välttämättä hyödyllistä lisätä kaikkia mahdollisia sosiaalisia medioita.

Jos tilille ei ole kuukausiin tai vuosiin lisätty uusia viestejä, tai käyttäjien kommentteihin ei ole vastattu, sinun kannattaa harkita onko kyseisen tilin käyttäminen kannattavaa. Se antaa todennäköisesti yrityksestäsi negatiivisen kuvan. Ikään kuin yritykselläsi ei olisi ollut toimintaa kuukausiin tai vuosiin, eikä asiakkaiden mielipiteitä oteta vakavasti.

Sosiaalisen median profiileja katsomalla henkilö arvioi yrityksesi toimintaa ja arvoja. Varmista, että profiilit kuvaavat yritystäsi oikealla tavalla.

Tyhjä tila

Oletko joskus saanut käyntikortin, joka on ahdettu täyteen tekstiä?
Antoiko se ammattimaisen kuvan yrityksestä?
Tuskinpa.

Tyhjä tila korostaa tärkeimpiä tietoja. Logon ympärille kannattaa jättää tyhjää tilaa. Myös nimen ja puhelinnumeron ympärille jätetään usein tyhjää, jotta ne erottuvat muusta tekstistä selkeästi.

Yksinkertainen on kaunista.

Lisää vain tärkeimmät tiedot ja pidä käyntikortti yksinkertaisena.

3. Hyödynnä kortin molemmat puolet

Varmista, että kaikki yrityksellesi tärkeät tiedot ovat organisoitu hyvin kortin toisella puolella. Näin asiakas löytää tarvitsemansa tiedon helposti.

Jos jaat yhteystiedot etu- ja takasivulle, saattaa henkilö etusivua katsellessa olettaa, että hänen etsimää yhteystietoa ei ole käyntikortissa ollenkaan, vaikkakin se löytyy takasivulta.

Mitä loogisempi käyntikorttien asettelu on ja mitä helpompi asiakkaan on löytää tarvitsemansa tieto, sitä todennäköisemmin hän ottaa yhteyttä.

Takasivulle voit lisätä logon, referenssejä tai QR-koodin.

QR-koodiin voit lisätä yhteystietosi, jolloin niiden lisääminen puhelimeen onnistuu parissa sekunnissa, eikä tietoja tarvitse näppäillä yksitellen yhteystietoihin. Voit myös lisätä linkin kotisivuillesi haluamallesi sivulle tai erikoistarjoukseen, josta mainitset käyntikorteissa.

4. Mikä on paras koko käyntikortille?

Käyntikortteja on saatavana eri mitoissa ja muodoissa. Koon valitseminen ei välttämättä tunnu kovinkaan tärkeältä, mutta sillä voi olla suurikin merkitys.

Pienemmät koot voivat vaikuttaa aluksi mielenkiintoisilta, mutta valinnassa kannattaa olla tarkkana.

Pienen käyntikortit voivat hukkua helpommin. Lompakot on suunniteltu yleisesti 90×50 tai 85x55mm koon käyntikorteille, ja pienemmille harvoin on sopivaa paikkaa.

Lisäksi kortin pieni koko rajoittaa siihen mahtuvan tekstin määrää. Tässä tilanteessa tulee usein kiusaus käyttää pienempää fonttia. Pieni fontti on kuitenkin monelle vaikea lukea ja sitä kannattaa välttää.

Normaalia suurempaan korttiin mahtuu tietysti enemmän tekstiä, mutta ne eivät mahdu hyvin lompakoihin tai taskuihin. Tästä syystä johtuen, ne hukkuvat helpommin.

Paras tapa onkin käyttää vakiokokoja.

Suomessa yleisimmät koot ovat 90x50mm ja 85x55mm. 85X55mm on hyvin lähelle luottokortin kokoa.

Verkkokaupassamme valmiit mallipohjat ovat kokoa 90x50mm, koska se on yleisimmin käytetty koko.

5. Edusta yrityksen brändiä

Käyntikortin tulee esitellä yrityksesi parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla erottua kilpailijoista.

Tähän vaikuttaa graafinen ulkoasu, käytetyt värit, logo, kuvat sekä materiaali, josta käyntikortti on valmistettu.

Näiden lisäksi kirjasintyyppi ja sen väri kannattaa valita huolella. Jos yrityksellä on kotisivut, varmista, että käyntikortin ja kotisivujen fontti on sama.

Fontin väriksi kannattaa valita väri, jolla on riittävä kontrasti taustavärin kanssa. Riittävä kontrasti helpottaa tekstin lukemista. Esimerkiksi musta teksti ei välttämättä erotu riittävästi tummansinisellä taustalla. Valkoinen teksti erottuu paremmin.

6. Laadukas painojälki

Lopullinen painojälki riippuu kahdesta tekijästä: Painokoneen ja aineiston laadusta.

Tilaamalla meiltä, saat aina käyntikortit, jotka painetaan ensiluokkaisella laitteistolla.

Aloita valitsemalla mallipohja >>

Voimme tarkistaa tekemäsi aineiston laadun. Lähetä vain sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@adprint.fi ja tarkistamme aineistosi.

Ihmisillä on taipumus kuljettaa mukanaan käyntikortteja, jotka ovat tehneet heihin vaikutuksen. Hyödynnä tämä tilaisuus käyttämällä laadukkaita käyntikortteja.

7. Ammattimainen painatus

Erityisesti uutta yritystä perustaessa, tulee helposti mieleen yrittää säästää käyntikorteissa. Ehkä sinäkin olet harkinnut tulostaa käyntikortit omalla tulostimellasi?

Muista että heikkolaatuiset tulosteet antavat halvan vaikutelman yrityksestäsi. Olen varma, että se ei ole kuva, jonka haluat antaa yrityksestäsi.

Nykyään laadukkaat käyntikortit ovat edullisia ja saat niitä mukavan nipun jo muutamalla kympillä. Saat sijoituksesi moninkertaisesti takaisin uusien asiakkaiden muodossa.

YHTEENVETO

Käyntikortit ovat perinteinen ja tehokas tapa rakentaa yrityksesi imagoa sekä houkutella uusia asiakkaita. Ja mikä parasta, nyt saat laadukkaat käyntikortit tyylikkäällä aineistolla helposti kotiovellesi.

Valitse mallipohja ja lisää siihen haluamasi yhteystiedot

Voit myös muokata mallipohjien värejä, jotta ne vastaavat yrityksesi graafista ilmettä.